الرئيسية / الاخبار / وزارة التعليم تصدر قرارا بشأن امتحانات الدراسات الأولية في الجامعات

وزارة التعليم تصدر قرارا بشأن امتحانات الدراسات الأولية في الجامعات

قررت وزارة التعليم العالي والبحث العلمي أداء الامتحانات النهائية إلكترونيا في الدراسات الأولية للمواد غير الأساسية في ضوء التوقيتات المثبتة في التقويم الجامعي واستمرار الدروس العملية (السريرية) للمراحل المنتهية لكليات الطب البشري/ المرحلة السادسة وطب الأسنان/ المرحلة الخامسة والتمريض/ المرحلة الرابعة بواقع يومين في الاسبوع بموجب قرار اللجنة العليا للصحة والسلامة الوطنية رقم ١٠ لسنة ٢٠٢١.

وفي هذا السياق تقرر تأجيل الاختبارات الحضورية للمواد الدراسية الأساسية التي حددت في وقت سابق بنسبة 60% للمراحل ما فوق الأولى ونسبة 40% من المواد الأساسية للمرحلة الدراسية الأولى.

دائرة العلاقات والإعلام

وزارة التعليم العالي والبحث العلمي

7 آذار 2021

Education issues a decision on primary studies exams at universities

The Ministry of Higher Education and Scientific Research decided to perform the final exams electronically in the initial studies of non-essential subjects in light of proven timings in the university calendar and the continuation of practical lessons (clinical) for the finished stages of the Faculty of Human Medicine / Sixth Stage and Dentistry / Fifth Stage and Nursing / Stage The fourth is two days a week under the decision of the Higher Committee for National Health and Safety No. 10 of 2021.

In this context, it has been decided to postpone the attendance tests for basic subjects that were previously set at 60 % for the above-first stages and 40 % of the basic subjects for the first grade.

Department of Relations and Media

Ministry of higher education and scientific research

7 March 2021

تعليمات التقديم للدراسات العليا 25/24