الرئيسية / الاخبار / جامعة الفرات الأوسط التقنية تنفرد بالمشاركة بمؤتمر QS MAPLE 2021 العالمي .

جامعة الفرات الأوسط التقنية تنفرد بالمشاركة بمؤتمر QS MAPLE 2021 العالمي .

المصدر/ اعلام الجامعة

انفردت جامعة الفرات الأوسط التقنية بالمشاركه بمؤتمر QS MAPLE 2021 العالمي 23 – 25 اذار الجاري 2021 جاء ذلك على اثر الدعوة الموجهة إلى الجامعة من جامعة الأمير بن فهد في المملكة العربية السعودية للمشاركة بالمؤتمر .

والقى السيد رئيس الجامعة الدكتور مُظَفْر صَادِق الزُهَيْري كلمته من خلال الفديو الذي تم نشرة خلال المؤتمر ضمن جلسات اليوم الاول تناول فيها مقدمة تعريفيه عن الجامعة ومراحل التطور التي تشهدها في شتى المجالات كمشاريع تطوير البنى التحتية والبيئة الجامعية ومشاريع استخدام الطاقه المستدامه وتحديث المناهج واساليب التعليم والتعلم ولجميع المستويات للبرامج الدراسية الاولية والعليا على حدٍ سواء .

وأكد الزهيري على تصميم الجامعة بالمضي قدما في التطور والبناء في كافة المجالات بما يعزز دور الجامعة في خدمة المجتمع والارتقاء في مجمل الاداء لتكون في مصاب الجامعات الاقليمية والعاليمية الرصينة . ومن الجدير بالذكر ان جامعة الفرات الأوسط التقنية هي الوحيدة التي مثلت العراق في هذا المؤتمر ومن بين ثلاث جامعات في الشرق الأوسط جنباً الى جنب مع جامعة الملك فيصل والجامعة الامريكية في القاهرة .

Middle Euphrates Technical University is unique to participate among Iraqi universities at QS MAPLE 2021 World Conference.

Source/ University Media

QS MAPLE 2021 World Conference 23-25 March 2021 This followed the invitation to the University of Prince Bin Fahd University in Saudi Arabia to participate in the participation of the Ministry of Health A conference.

Dr. Muzaffar Sadiq Al-Zahiri delivered his speech through a video published during the conference in the first day sessions, in which he took up an introduction to the university and the development stages in various fields such as infrastructure development projects and the university environment. Projects to use sustainable energy, modernizing curriculum, learning and learning methods, and all levels of primary and higher education programs alike.

Al-Zahiri emphasized the university’s determination to move forward with development and construction in all areas, enhancing the role of the university in serving the community and upgrading the overall performance to be in the infected with the sober regional and international universities.

It is worth mentioning that the Middle Frat Technical University is the only one that represented Iraq at this conference and of three Middle East universities alongside the King Faisal University and the American University in Cairo.